Interesants skats uz valsts pārvaldi pēc 15 gadiem

Iveta Kažoka savā blogā raksta par ideālu ministriju 2015.gadā, par to, kādu viņa to vēlētos redzēt un kas šai vīzijai traucē. Arī par to, kā ministrija varētu izmantot internetu un tā piedāvātās iespējas.

Jautājumu izskatīšanas process ir pēc iespējas atklāts. Ministrijas Interneta mājaslapā ir izveidota virtuāla darba vide, kur katram uzdevumam/iniciatīvai tiek izveidots īpašs folderis. Tajā glabājas uzdevuma apraksts (piemēram, izdomāt veidus, kā uzlabot X procesa darbību reaģējot uz ziņām tādā un tādā sūdzībā, medijā u.tml.), dokumenti un ir brīvu diskusiju/jaunu dokumentu pievienošanas iespējas. Darbinieks mudina uzteikties tos, kam par attiecīgo jautājumu varētu būt interese - tas ļauj ne tikai iegūt papildus viedokļus, bet arī uzzināt par blakus problēmām, ko varētu "pie reizes" arī atrisināt. (..) Šajā Interneta vietnē līdz ar šiem folderiem uzkrājas informācija par katru funkciju, diskusiju un cilvēkiem, kas ir kompetenti attiecīgajā jautājumā. Tas nodrošina "institucionālās atmiņas" saglabāšanos darbinieki maiņas gadījumā.

Lasiet Ivetas Kažokas blogu "Ideāla ministrija 2015" portālā Politika.lv

0 komentāri:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Ierēdnis 2.0: Uz interneta malām. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.