Tvikšanās: Valsts pārvalde 2.0


Jau vairākus mēnešus - no sākuma tikai manā galvā, tad kopā ar kolēģiem, un nu jau veselai domubiedru grupai līdzdarbojoties - top un tiek īstenota ideja par barcamp garā organizētu nekonferenci, kuras mērķis būtu runāt par sociālo mediju un jauno tehnoloģiju izmantošanu valsts pārvaldē. Par Govcamp Latvia 2010.

Šis tas jau ir sastrādāts, lai nākamā gada sākumā govcamps notiktu - ir sarunātas telpas, uzrunāti dalībnieki, atrasti info atbalstītāji un arī pa kādam sponsoram (sponsori vēl joprojām ir laipni aicināti atsaukties :)). Ir piefiksētas arī tēmas un idejas, ko varētu apspriest plašākā lokā.

Tomēr, ja barcamp formula Latvijas interneta entuziastiem ir vairāk vai mazāk pazīstama, govcampa mērķauditorijai (lielā mērā valsts pārvaldes iestāžu cilvēkiem, bet ne tikai) koncepts ir svešs. Tāpēc,  lai vienkāršā valodā izstāstītu, kas īsti slēpjas zem vārda govcamps, kur meklēt papildus informāciju un kā piedalīties govcampā, jau 26.novembrī aicinām visus ieinteresētos uz tweetup jeb tvikšanos "Valsts pārvalde 2.0". Tvikšanās laikā iesāksim sarunu arī par to, kas ir valsts pārvalde 2.0, kādi ir labākie pasaules piemēri un ko var Latvijas valsts pārvalde, lai turpinātu diskutēt par šiem jautājumiem gavcampā janvārī.

Tvikšanās es pastāstīšu par pasākuma ideju, Jānis (@janisz, Bibliotēka 2.0), kuram jau ir pieredze campu organizēšanā, svinīgi atvērs govcampa mājas lapu, bet Mārcis (@marcisrubenis) un Reinis (@reynis, Grupatatata.lv) izstāstīs pa piemēram no pasaules pieredzes. Varbūt būs vēl kāda prezentācija, tad jau manīs. Plānojam arī pa kafijai, tējai un saviesīgas sarunas - socializēšanos.

Es patiešām priecājos, ka ideja "valsts pārvalde + jaunie mediji" ir aizķērusi dažus aizrautīgus un gudrus cilvēkus. Arī aizdomīgos un neticīgos. Es ceru, ka ar šiem pasākumiem izdosies pievērst valsts pārvaldes cilvēku un arī interneta entuziastu uzmanību šai tēmai un arī kādai kopīgai iniciatīvai.

Ja ir idejas, atraksti uz govcamplv@gmail.com, bet katrā ziņā - tiekamies ceturtdien!

0 komentāri:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Ierēdnis 2.0: Uz interneta malām. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.