Foursquare nozīmītes - kas tas ir un kā tās iegūt?

Esi dzirdējis par Foursquare? Esi pievienojies Foursquare lietotāju pulkam? Esi jauniņais vai nav bijis laika iedziļināties? Ja tā, tad piedāvāju iepazīties ar vienu no servisa fīčām - virtuālajām nozīmītēm jeb bedžiem ("badges"). Lietotāji iegūst nozīmītes par noteiktām aktivitātēm un paradumiem, kuri tiek uzskaitīti, lietotājam iečekojoties dažādās vietās. Nozīmītes ļauj sajust spēles garšu, un justies mazliet kā uzvarētājam, saņemot katru jauno nozīmīti savam krājumam.

Kā nopelnīt dažādas Foursquare nozīmītes? Foursquare komanda neatklāj precīzus nosacījumus tam, kā nopelnīt visas nozīmītes, viņi tā īsti neatklāj pat visas pieejamās nozīmītes. Tomēr servisa lietotāji, ņemot vērā savu pieredzi, ir apkopojuši listes ar iegūtajām nozīmītēm, kā arī nosacījumus, lai tās iegūtu.

Iesākumam, par nozīmītēm, kuras itin vienkārši var iegūt jebkurš Foursquare iesācējs. Lai iegūtu šīs nozīmītes, atliek vien atkal un atkal iečekoties arvien jaunās vietās. Par pašu pirmo check-in ikviens Foursquare lietotājs saņem "Newbie" jeb jauniņā nozīmīti. Pēc tam, kad esi iečekojies 10 dažādās vietās, saņem "Adventurer" nozīmīti; 25 vietās? - "Explorer"; 50? - Tu esi superzvaigzne - "Superstar"!

4sq_4

Tāpat samērā vienkārši iegūstamas nozīmītes, kas saistītas ar iečekošanās biežumu - vesela virkne nozīmīšu iegūstama ar to vien, ka noteiktā vietā vai laikā iečekojies noteiktu skaitu reižu.

  • "Overshare" - esi iečekojies vairāk nekā 10 reizes 12 stundu laikā (Varbūt esi kādā ekskursijā? Vai iečekojies katrā no lielveikala veikaliņiem?). 
  • "Local" - acīmredzot, esi vietējais, jo esi iečekojies vienā un tajā pašā vietā vismaz trīs reizes vienas nedēļas laikā (Iecienītā pusdienu vieta? Varbūt vieta, kur ik rītu paņem kafiju?). 
  • "Crunked" - vienā vakarā (šķiet, laikā pēc 19.00) esi iečekojies vismaz četras reizes. 
  • Bet, iečekojoties jebkurā vietā četrus vakarus pēc kārtas, vari iegūt nozīmīti "Bender". 
  • Ja 30 dienu laikā esi iečekojies vismaz 30 reizes, vari iegūt "Superuser" bedžu (un līdz ar to arī - papildus tiesības Foursquare sociālajā tīklā). Lai iegūtu "Superuser" nav jāgaida veselu mēnesi, - arī nedēļas laikā 30 reizes iečekojoties, var saņem šo nozīmīti, un justies par kripatiņu svarīgākam.

4sq_biezums

Nākamā nozīmīšu grupa ir saistīta ar iečekošanos noteiktās, ja tā var teikt, tematiskās vietās. Šis jau ir mazliet sarežģītāk, jo jāiečekojas ne vien noteiktu reižu skaitu, bet arī īpaši atzīmētās vietās. Lai saņemtu bedžus, kas saistīti ar tematiku, lietotājam, izveidojot šo vietu aprakstu Foursquare, ir jānorāda atbilstošas kategorijas un birkas. Piemēram, ja izveido aprakstu kinoteātrim, to noteikti jāliek kategorijā "Cinema", lai sistēma zinātu, ka iečekojāties tieši kinoteātrī.

  • "Gym Rat" - 30 dienu laikā esi 10 reizes apmeklējis sporta zāli (iečekojies vietā, kas ielikta kategorijā "Gym").
  • "I'm on a Boat" - esi iečekojies uz laivas (piemēram, uz kuģīša Darling). Lai iegūtu šo bedžņu, pietiek uz laivas iečekoties vienu reizi.
  • "Ziggy’s Wagon" - esi iečekojies trīs vietās, kas atbilst kategorijai "Food truck".
  • "Great Outdoors" - vismaz 7 (vai pat 10) vietas reizes esi iečekojies vietā, kas iekļauta "Parks and Outdoors" kategorijā.
  • "JetSetter" - esi iečekojies lidostā vismaz 5 reizes (tā var būt arī viena un tā pati lidosta).
  • "Zoetrope" - ja esi kaislīgs kino fans, tad droši, ka pēc 10 kinoteātra apmeklējumiem ne vien varēsi novērtēt jaunākās filmas, bet iegūsi arī šo nozīmīti.
  • "Photogenic" - ja būsi iečekojies trīs vietās (piemēram, trīs lielveikalos), kur ir arī fotokabīne, šis bedžiņš būs tavs. Piemēram, Olimpijā, Alfā un Dominā, vai kur citur.
  • Pie "Pizzaiolo" nozīmītes var tikt, ja 20 reizes iečekosies picērijā (vietas birkai jābūt "pizza").
  • "Babysitter" - šo nebūs grūti nopelnīt, ja esi maza bērna vecāks, jo šo var nopelnī 10 reizes iečekosies bērnu spēļlaukmā ("playground").
  • "Swimmies" - vismaz piecas reizes esi iečekojies pie ūdeņiem - jūras malā, pie kāda ezera vai dīķa (Lake/Pond/Beach).

4sq-tematiski

No šiem, šķiet, kādam no saviem draugiem  neesmu redzējusi iegūtu vien "Ziggy's Wagon", bet visi citi ir manīti. Šķiet, ka ātrāk iegūstamie ir "Photogenic", "JetSetter", varbūt arī "Swimmies". Citiem būs nepieciešams ilgāks laiks.

Vēl citas nozīmītes gana viegli un jebkurš lietotājs visā pasaulē var iegūt, zinot dažus knifiņus. 

  • "School Night" nozīmīti var iegūt, iečekojoties pēc pulksten 3 naktī. 
  • "Player Please!" var iegūt, ja vienlaicīgi vienā vietā iečekosies tu un trīs tavi pretējā dzimuma Foursquare draugi. 
  • Bet torti ar svecītēm ("16 Candles") vari iegūt, ja, iečekojoties, piecas reizes apsveiksi kādu no saviem draugiem dzimšanas dienā un ierakstīti "Happy Birthday!" (varbūt, esot piecās dzimšanas dienas ballītēs?). 

Vēl viena iespēja nopelnīt bedžiņu ir Fourquare īpašajās dienās vai par godu īpašiem notikumiem - kad uz īsu brīdi, iečekojoties īpašās vietās un/vai ierakstot noteiktu frāzi, var iegūt īpašu (vienreizēju!) nozīmīti. Piemēram, par godu Helovīnam, līdz ar iečekošanos, ierakstot "Happy Heloween!", varēja iegūt burvīgu ķirbja nozīmīti. Šādas nozīmītes parasti var iegūt ļoti īsu laiku (piemēram, Helovīna nedēļas nogalē), un pēc noliktā laika tās iegūt vairs nav iespējams. Līdzīgi bija, piemēram, ar futbola čempionāta nozīmītēm.

4sq-ipasie

Šī ir tikai neliela daļa no nozīmītēm, kuras ir iespējams iegūt, iečekojoties dažādās vietās Foursquare. Protams, ir arī citas, kas iegūstamas līdzīgā veidā. Tāpat ir vēl vesels lērums tādu, ko var iegūt iečekojoties noteiktās vietās ASV, citas atkal tika piešķirtas noteiktos pasākumos. Daļu nozīmīšu var iegūt, ja par draugu izvēlies kādu no lielajiem zīmoliem (CNN, HO, New York Times, Bravo u.c.) un iečekojies viņu noteiktajās vietās. 

Turklāt ik pa laikam parādās jaunas nozīmītes, lai iečekošanās būtu ne vien informatīvi noderīga dalīšanās ar draugiem, bet arī arvien interesanta spēle ar mazākām un lielākām uzvarām. :)

Es pati mazliet vairāk kā mēneša laikā esmu tikusi pie 9 nozīmītēm. Bet manos draugos viens no labākajiem nozīmīšu medniekiem ir Aleksandrs - viņam jau 21 dažādas nozīmītes.

4sq-piemers

Iepazīties ar visu nozīmīšu listi var dažādos blogos un īpaši tam radītās vietnēs, piemēram, 4squarebadges.com.

0 komentāri:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Ierēdnis 2.0: Uz interneta malām. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.