Sīkums, bet patīkami - projekts Info_a

Viena lieta, ko es apbrīnoju un apskaužu ārvalstu interneta vidē, ir viņu tehnoloģiju speciālistu entuziasms piedāvāt jaunajās tehnoloģijās balstītas iniciatīvas un projektus, kas vērsti uz valsts pārvaldes datu izmantošanu, tās darbības uzlabošanu vai arī valsts pārvaldes kontekstā ir izmantojami un ir interesanti. Protams, arī daudzie konkursi, kas paredz jaunu iniciatīvu atbalstīšanu.

Diemžēl šādu aktīvistu Latvijā tikpāt kā nav - pat runāšanas līmenī šādi projekti netiek apspriesti, iniciēti un īstenoti.

Prieks, ka ir arī izņēmumi. Pavisam nesen atklāju, ka Providus pētniece Linda Austere izveidojusi wikidot lappusi "info-a". Linda par šo projektu raksta:

Info_a ir man gadu gaitā ierasts saīsinājums vārdiem "informācijas atklātība". Bet šis info_a ir vieta visiem tiem, kuri vēlas domāt, pētīt, apšaubīt vai gluži vienkārši interesējas par jēdzienu "informācijas atklātība". It īpaši par informācijas atklātību Latvijā.

Lapā pieejami raksti, saites, pētījumi un dažādas citas lietas par informācijas atklātību. Kas man šķita interesanti un vērtīgi - arī dažādi dati un informācija ko gatavojusi un sniegusi valsts pārvalde. Tā kā tā ir wiki lapa, jebkurš var piedalīties informācijas kolekcionēšanā. Sīkums, bet patīkami.

0 komentāri:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Ierēdnis 2.0: Uz interneta malām. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.