Google komplekts valsts pārvaldei

Pirms nedēļas tika palaists Valsts kancelejas projekts Valsts pārvaldes dienasgrāmata ar saukli "Piedalies reformā!", lai sociālo partneru, sadarbības partneru, Finanšu ministrijas un pašu ministriju vērtējumam par funkcijām pievienotu arī sabiedrības vērtējumu. Šobrīd jebkurš interesents ir aicināts novērtēt ministriju definētās funkcijas. Šis ir tikai viens solis pretī dienasgrāmatas formātam, kur vienuviet varētu uzzināt par valsts pārvaldes reformām un panākumiem.

Tomēr šoreiz ne par saturu. Par formu. Lai izveidotu blogu, izmantoti Google korporācijas produkti - Blogger, Google Documents, Picasa, Google Analytics. Ar visiem saviem plusiem (savietojamība, bezmaksas..) un mīnusiem (pietrūkst funkciju, elastības, piemērojamības dažās lietās..).

Acīmredzot tendence valsts pārvaldē izmantot Google produktus kļūst tik populāra, ka pats Google ir gatavs iepakot un pasniegt interesējošo produktu līdzņemšanai. Vakar, 15.septembrī, Google savā sabiedriskās politikas blogā iepazīstināja ar Google for Public Sector (Google valsts pārvaldei) komplektu.

This site is a guide to the tools and best practices that can help you reach, communicate and engage with your community. Most of these tools are free, so they can also help you do more with less.

Google piedāvā savus rīkus, kurus var izmantot, lai paaugstinātu sabiedrības zināšanas un iesaisti, vērotu interneta resursus un uzlabotu pārvaldes darbu elektroniskajā un interneta vidē (kartes, video, statistika, blogi, forumi, dokumenti utt). Vietnei pievienotas arī atbilstošas ziņas un video.

Šī ir viena iespēja jebkuram valsts pārvaldes pārstāvim (droši vien visaktuālāk IT, sabiedrisko attiecību, personāla speciālistiem un cilvēkiem, kas sadarbojas ar NVO, ) papētīt, kāds ir piedāvājums un ko var reāli izmantot nekavējoties, lai uzlabotu savstarpējo komunikāciju, darbu un saziņu ar sabiedrību. Protams, jāsagatavojas arī sarunai par visiem drošības, savietojamības ar esošajām sistēmām, esošās prakses, pieredzes un tehniskajiem jautājumiem,

0 komentāri:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Ierēdnis 2.0: Uz interneta malām. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.