Divi raksti par Latvijas valsts pārvaldi internetā


Zināšanai un vēsturei - divi raksti par valsts pārvaldi internetā, kas sasaucas ar saskaitīšanos.

Delfi.lv: Valsts komunicēs ar tautu sociālajos tīklos internetā
Virkne valsts pārvaldes iestāžu saikni ar sabiedrību ir sākušās stiprināt sociālajos tīklos internetā twitter.com, youtube.com un citos, kā arī veidojot savus blogus. Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Ieva Aile portālam "Delfi" stāsta, ka šāds, visaptverošāks saziņas veids ar sabiedrību, jau agrāk kā viens no vairākiem punktiem bijis oficiāli apstiprināts valdībā. Šobrīd tiek aktīvi realizēts agrāk pieņemts plāns.

Jy.lv: Par to valsti, kas komunicē ar tautu sociālajos tīklos
Un te nāk sociālie mediji. Atnāk Twitteris, atnāk Youtube, atnāk blogi. Pirmkārt mēs daudz vairāk uzzinām, kas tad īsti notiek otrā pusē. Otrkārt mēs mazliet vairāk sajūtam, ka arī otrā pusē ir tikai cilvēki. Treškārt visos šajos mēdijos ir maģiskā podziņa "komentēt". Ar tās palīdzību mēs visi varam izteikt savu viedokli. Protams, muļķīgi iedomāties, ka tagad mainīs likumu, tikai tāpēc, ka es ieburkšķēju komentāru, bet tas ļauj arī viņiem tieši un vienkārši uzzināt tautas viedokli. Ceturtkārt tā ir daļa no PR kampaņas ar kuru "valsts" veido savu tēlu. Un nesakiet, ka tās ir muļķības. Ok, pa lielam tas pie mums joprojām notiek galīgi šķībi (īpaši skarbi vārdi jāvelta Zatlera un Dombrovska PR komandai, kas neprot valsts vadītājus pienācīgi pasniegt un radīt tiem vadoņa tēlu), bet ari viņi vēl tikai apgūst šo veidu.

0 komentāri:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Ierēdnis 2.0: Uz interneta malām. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.